1. Cykla längs skön kustlinje utmed Kattegatt 2. Smaka på svenska hantverksgjorda ostar från söder till norr och tillbaka. Nytt upplägg för i år. 3. Lära cykelteknik och få cykeltips för semestercykling
Ca 13 km mycket lätt cykling i njutningsfart med vanlig cykel eller elcykel.
Cykla längs "ostvägen" Doften av tång,salt och vildrosor,det är ren poesi för oss som älskar västkusten. Vi cyklar i njutningsfart i mycket lugnt tempo, för att alla sinnen ska få sitt. Ostdepåerna med de svenska hantverksgjorda ostarna med tilltugg ligger tätt längs vägen. Vi smakar av där mitt ute i grönskan.
"Ostvägen" slingrar sig fram längs ljuvliga, ofta bilfria vägar, in bland semesterhus på landet, vindarna och fåglarna, genom det levande fiskelägret med pittoreska stugor, ut mot naturreservatet med karga enbuskar och slånbärsnår.
Nytt upplägg på OstoHoj. Nu blir det Sverige Runt Du kommer få lära och smaka på svenska hantverksgjorda ostar från söder till norr och tillbaka, många som fått medalj på ostVM. Du kommer få lära och uppleva skillnaden mellan " fulost" och hantverksgjord ost. Med och utan tillbehör. Du kommer få lära och uppleva skillnad mellan pastöriserad och opastöriserad ost. Du kommer få tips om passande dryck till ostfamiljerna och vad du skall undvika till ostarna. OstoHoj-rundan är delvis ny för året.
Hjälm på, nu kör vi! Här kommer du få tips alltifrån hur hjälmen skall sitta för att verkligen skydda till att du inte får skavsår i ändalyktan.
Däremellan cykelteknik, hur du klär dig på bästa sätt. Hur du äter och dricker på hojen utan att få " soppatorsk" Hur du packar när du skall ut på ett cykeläventyr. Och dessutom massor tips på spännande cykelpaket och cykelleder.
Du kommer också få lära dig vad en "otvättad öl" är för något eller vad danska backar står för och framförallt vad " torrcykling" kan vara för något. Smilbanden kommer peka uppåt när du torrcyklar. Det lovar vi.
Bra att veta Start/Mål: parkeringen vid Restaurang Spiseriet vid Johnssons Gård Sista depån: Sista landskapet, som blir Halland, intar vi sittande på Restaurang Spiseriet på Johnssons Gård . En speciell vinflight har tagits fram som är som hand i handsken till ostarna (ingår inte i priset). Johnssons Gård ligger några kilometer söder om Varberg. Deltagare: max 20 personer Ingår: ostar med tillbehör, vatten och kaffe/te med dopp, recept, kompendium Vad du behöver ha med: egen cykel och hjälm. Vattenflaska och solskydd. Klädsel efter väderlek. Kolla också att din olycksfallsförsäkring gäller Vuxenaktivitet Pågår: mellan 7 juli och 5 augusti 2022. Vi cyklar torsdag och fredag 11.00 Tidsåtgång: ca 4 timmar Pris: 450 kr/ person + 15 kr i bokningsavgift hos Tickster
OSToHOJguiden Jag - Suzanne - har många passioner i livet. Tre av dem är matlagning, ost och cykling. Den kombinationen leder till OSToHOJ. Jag mini-föreläser om ostens värld så att snålvattnet börjar rinna och jag avslöjar också varför jag brinner för RumpRäddarsalvan och livet på en cykelsadel. Följebilsguiden Jag - Hans - gillar också ost, mat och cykling.Och Suzanne. Jag kör följebilen och dukar upp depåerna.Och är en trevlig prick.
Kladdohoj AB Klaive - Gadd blir Kladd. Lägg till att vi älskar cykling. Wopps!! så har vi Kladdohoj. Vi gillar att samarbeta med andra aktörer. Vi står för idé och upplägg. Våra partners står för specialistkunskap inom bla mat.
Restaurang Spiseriet På Jonssons Gård, några km söder om Varberg finns Spiseriet. Miljön är rustik och lantlig som sig bör på en ombyggd bondgård. Här kan du välja att sitta utomhus under ekarna. Eller inomhus i det ombyggda tjurstallet. Spiseriet driva av Peter Halldén och Linus Boman. Peter har ett långvarigt förflutet på Törnbloms Restaurang (Guide-Michelinstjärnor under hans tid som restaurangchef) Han är både sommilier och fromager, dvs ostspecialist. De har byggt upp en läcker ostdisk med olika hantverksostar. Plus att man serverar fantastiskt god mat med tillhörande högklassiga viner.